Warning: Illegal string offset 'user_level' in /www/btkclan.cz/1.btkclan.cz/maincore.php on line 291

Warning: Illegal string offset 'user_rights' in /www/btkclan.cz/1.btkclan.cz/maincore.php on line 291

Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /www/btkclan.cz/1.btkclan.cz/maincore.php on line 291

Warning: Illegal string offset 'user_groups' in /www/btkclan.cz/1.btkclan.cz/maincore.php on line 291

Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /www/btkclan.cz/1.btkclan.cz/maincore.php on line 291

Warning: Illegal string offset 'user_level' in /www/btkclan.cz/1.btkclan.cz/maincore.php on line 814

Warning: Illegal string offset 'user_level' in /www/btkclan.cz/1.btkclan.cz/maincore.php on line 815

Warning: Illegal string offset 'user_level' in /www/btkclan.cz/1.btkclan.cz/maincore.php on line 816

Warning: Illegal string offset 'user_level' in /www/btkclan.cz/1.btkclan.cz/maincore.php on line 817

Warning: Illegal string offset 'user_level' in /www/btkclan.cz/1.btkclan.cz/maincore.php on line 818

Warning: Illegal string offset 'user_rights' in /www/btkclan.cz/1.btkclan.cz/maincore.php on line 819

Warning: Illegal string offset 'user_groups' in /www/btkclan.cz/1.btkclan.cz/maincore.php on line 820
ArmA BTK - Born To Kill - ARMA KLAN - Články: NÁVOD NA ACE2 MÓD
30.04.2024 15:41
WEB
· Úvod
· FÓRUM
· Články
· GALERIE
· ODKAZY
· NAPIŠTE NÁM
· HLEDAT

· Kalendář akcí
· Professional Download System
BTK

· ARMA
Kalendář akcí
<< Duben 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

NÁVOD NA ACE2 MÓD

NÁVOD NA ACE2 MÓD

by [=BTK=] BENY





1) Úvod ACE2 mód je jedinečný přídavek do hry ARMA 2, který ještě více přibližuje tuto hru realitě. Modifukuje chování zbrání, přidává nové zbraně, vozidla, nejrůznější výbavu a mnoho dalších věcí. 2) Instalace Nejjednodušší způsob, jak mód nainstalovat, je pomocí programu Addon synch. (alespoň do doby, než vyjde finální verze). Tento program lze stáhnout odsud: AddonSync . Dále postupjte podle těchto obrázků: obr. 1; obr. 2.








Adresa serveru je: http://www.kellys-heroes.eu/updater/ArmA2ACE-Repository/ArmA2ACE-Repo.7z.

Adresa pro arrowhead je:
http://www.kellys-heroes.eu/updater/ArmA2ACEOA-Repository/ArmA2ACEOA-Repo.7z

Teď je třeba vytvořit speciálního zástupce na spuštění ACE módu. Udělejte kopii zástupce, kterým spouštíme armu, klikněte na něj pravým a zvolte vlastnosti. Upravte pole cíl takto: "D:\Program Files\Bohemia Interactive\ArmA 2\arma2.exe" -noSplash -noFilePatching -mod=@CBA -mod=@ACE -mod=@ACEX -mod=@ACEX_SM -mod=@ACEX_PLA . Část kurzívou záleží na tom, kde máte ARMA 2 nainstalovanou. Pokd by byly s instalací problém, napište do fóra, případně si nechte poradit na Teamspeaku. 3) ACE obecně Nejprve si řekneme o pár věcech, které vás budou provázet po celou dobu hraní módu bez ohledu na konkrétní misi: Výdrž V ACE2 je zohledněno to, jakou máte hmotnost výstroje. Snažte se omezit výstroj na to, co budete potřebovat. Máte-li těžkou zbraň, rozdělte si munici s některým z vašich spolubojovníků. Vyvarujte se zbytečnému sprintování. Doporučuji váhu pod 25kg. Do 40kg se ještě dá sprintovat na kratší úseky (sprint vás samozřejmě unavuje víc než normální běhání či chůze).


Velmi špatný nápad
Zvětšit


Velmi špatný nápad
Pokud se moc unavíte, začne vám poblikávat obrazovka a nakonec můžete únavou klesnout na zem, což je v boji velice nevyhovující. Myslete tedy na to, kolik uběhnete, a nebojte se nahlásit, když se začnete unavovat. Zranění V ACE2 je propracovanější systém ranění a jejich léčení. Nejdříve je třeba se vybavit zdravotnickým materiálem, který naleznete ve speciálních bednách, zdravotnických vozidlech, polních nemocnicích apod. Těchto materiálů existuje hodně, každopádně běžnému vojákovi stačí 2 obvazy (bandage) a případně morfin.Medik má pak k dispozici adrenalin, krevní plasmu, dlahy atd. Léčení zraněných spoluhráčů probíhá takto: Přistoupíte ke zraněnému, stisknete pravé tlačítko Windows (mezi Ctrl a Alt) a zvolíte examine. Text v pravém horním rohu vám vypíše „diagnózu“ a vy pak musíte hráče ošetřit. Jestli krvácí (bleeding) je třeba ho obvázat (bandage), pokud má bolest (pain) je třeba mu píchnout morphin a je-li v bezvědomí, je třeba píchnout raněnému adrenalin (epinephrine).


Léčba raněného
Zvětšit


Léčba raněného
Batohy Batohy se dají skvěle využít pro přenášení věcí, které se vám nevejdou do inventáře. Fungují na jednoduchém principu – za předpokladu, že batoh máte, stačí kliknout na předmět v inventáři a poté na tlačítko „Zabalit“. Tím se přesune do batohu. Z batohu se dá předmět přesunout zpět do inventáře kliknutím na tlačítko „Vybalit“ (nečekaně). I když se toho do batohů vejde hodně (mj. i zbraně), je třeba mít na paměti výdrž, a s nákladem to nepřehnat. Využívejte batohy ke skladování munice vašich spolubojovníků – AT raket, případně nábojů do kulometu. Batohy se nacházejí ve velké ocelové bedně. Do menu inventáře se dostane stisknutím tlačítka G. Nastavení tlačítek Pokud by vám z jakéhokoliv důvodu nevyhovovalo nastavení kláves pro jednotlivé vychytávky ACE módu, je možné si je upravit, a to v souboru ace_keys.hpp, který najdete ve složce ARMA2/userconfig/ACE. Soubor otevřete v poznámkovém bloku. Čísla kláves najdete na konci tohoto souboru.

Inventář a bedna s batohy, v levém dolním rohu seznam věcí v batohu
Zvětšit



Inventář a bedna s batohy, v levém dolním rohu seznam věcí v batohu
4) Zbraně Zapření zbraní – V ACE2 je možné zbraně zapřít o pevné předměty, případně rozložit bipod (dvojnožku). To vede ke snížení zpětného rázu. Defaultně se zbraň zapírá stisknutím kláves LShift + mezerník. V levém horním rohu se vám zobrazí text „Weapon deployed“.


Zapření zbraně
Zvětšit


Zapření zbraně
Přepínání mířidel Zbraně s optikami se využívají na větší vzdálenost, může se však stát, že se dostanete do boje na blízko, a v tu chvíli je optika dost nepraktická. Naštěstí lze přepnout mezi mířidly – a to pomocí kláves LShift + F. Jako skvělý příklad poslouží G36:

Optický zaměřovač
Zvětšit
Optický zaměřovač
Kolimátor
Zvětšit


Kolimátor
Raketomety Raketomety jsou v ACE2 do značné míry změněny. První podstatnou změnou je to, že většina raketometů mý tzv. „back blast“ - v praxi se projevuje tak, že po vystřelení z raketometu z jeho zadní strany „vyletí“ plyny vysokých teplot, které mohou těžce zranit či dokonce zabít osobu, stojící za raketometčíkem. Je tedy důležité si před výstřelem zkontrolovat, jestli za vámi nikdo nestojí.

Back blast
Zvětšit



Back blast
Další změnou je to, že některé raketomety jsou jen na jedno použití – např. M136 nebo RPG18. Ty se po výstřelu už nedají nijak dobít. Jejich výhodou ale je jejich nízká hmotnost. Ještě je důležité se zmínit o raketometu SMAW, a to konkrétně o tzv. „nástřelných ranách“. Máte-li speciální zásobník do tohoto raketometu, tak je možné z něj vystřelit 9mm zápalné kulky a sledovat, kam dopadnou a podle toho si pak nastavit míření a vystřelit AT náboj. Těžké zbraně V ACE2 je možno využívat zbraně jako těžké kulomety (M2), granátomety (Mk19) a raketomety (TOW), které je však třeba před střelbou sestavit. Jejich vysoká hmotnost je kompenzovaná ohromnou palebnou silou. K plnohodnotnému využití jsou zapotřerbí tři hráči, a to: nosič zbraně samotné, nostič trojnožky a nosič munice. Sestavení zbraně: Nejprve je třeba umístit trojnožku (v akčním menu možnost „deploy tripod“ a po vybrání pozice opět kolečkem „confirm deployment“), následně na ni namontovat zbraň („mount MG“) a poté pomocí pravého Windows tlačítka dobít munici. Zbraň se pak dá posunovat (drag), dobíjet (load – za předpokladu, že máte vhodnou munici v inventáři), otáčet (rotate) a rozložit (unmout).

Rozložení trojnožky
Zvětšit
Rozložení trojnožky
Postup pro umístění zbraně
Zvětšit
Postup pro umístění zbraně
Menu ovládání zbraně (vyvolané stisknutím tlačítka pravý Windows)
Zvětšit



Menu ovládání zbraně (vyvolané stisknutím tlačítka pravý Windows)
Chemlights Chemlights jsou zvláštní „tyčinky“, které po zlomení svítí. Dají se hodit a označit tak důležitou pozici (např. LZ), dají se použít jako baterka a především se dají přichytit k uniformě a označit tak přátelské jednotky. Nacházejí se v malých modrých bednách. Jsou nejrůznější barvy, dokonce i speciální, která je vidět jen přes noční vidění (IR chemlight). Poté, co je máte v inventáři, je třeba přepnout na chemlight, jako by jste přepínali mezi zbraněmi (defalutně kláv. F). Poté můžete chemlight hodit stejně, jako by jste házeli granát, případně pomocí akčního menu jej přichytit k uniformě („attach chemlight“) nebo využít jako baterku („use chemlight as light“).

Chemlight
Zvětšit


Chemlight
HuntIR HuntIR je systém, pomocí kterého se skvěle provádí průzkum oblasti. Je třeba mít HuntIR monitor a HuntIR rounds v inventáři (naleznete je v tmavě zelené kovové bedně). HuntIR rounds se vloží do granátometu M203 a vystřelí do vzduchu. Ve vzduchu se otevře „padáček“ s kamerou, na kterou je možné se napojit pomocí HuntIR monitoru („activate HuntIR monitor“ v akčním menu). Ovládání kamery: šipkama se nastavujte směr, klávesami A a D se zoomuje, klávesami W a S přepíná mezi kamerami, klávesou N se aktivuje noční vidění a klávesou M infrakamera.

HuntIR monitor a HuntIR rounds
Zvětšit
HuntIR monitor a HuntIR rounds
HuntIR
Zvětšit
HuntIR
Granáty V ACE2 přibyly nové granáty a taktéž je možnost změnit styl házení granátů. To se dělá stisknutím kláves LShift + H.Na výběr máte: Throw (hod), Short Throw (krátký hod), Precision Throw (přesný hod), Roll (kutálení), Short Roll (krátké kutálení) a Drop (položení). Co se nových granátu týče, jsou v ACE2 mimo jiné flashbangy (omračovací), plynové granáty a granáty s bílým fosforem.
Přepínání typů hodů granátů
Zvětšit
Přepínání typů hodů granátů
NVG U Brýlí nočního vidění (NVG) neboli Noktovizorů je možné nastavovat citlivost, a to pomocí tlačítek PageUp a PageDown. Dají se tak tedy nastavit přesně podle potřeby (např. ve městě pod lampami snížíte citlivost, naopak v otevřené krajině beze svitu Měsíce je vhodné citlivost zvýšit).
Citlivost NV nastavena na 46%
Zvětšit
Citlivost NV nastavena na 46%
Záseky Může se stát, že se vám zasekne zbraň. V levém horním rohu obrazovky se vám zobrazí nápis „Jammed“. Zaseknutá zbraň se dá spravit stisknutí tlačítek Shift + R. Poté by se vám měl zobrazit text „Jam cleared“. Nastavování optik prodle vzdálenosti k cíli ACE2 umožňuje nastavovat optiku u ostřelovacích pušek tak, aby se střílelo na střed zaměřovacího kříže. Postupjte podle těchto kroků: 1) Změřte vzdálenost k cíli – pomocí zařízení zvaného Vector Nite (najdete ho v bednách s municí) je možné zjistit vzdálenost a kurs cíle. Ujistěte se, že do Vectora máte baterie. Zaměřte cíl a „vystřelte“. Vector vám vypíše vzdálenost a kurs.
Kestler, Vector Nite + baterky
Zvětšit
Kestler, Vector Nite + baterky
Měření vzdálenosti pomocí Vecotru
Zvětšit
Měření vzdálenosti pomocí Vecotru
2) Nastavte optiku podle vzálenosti. Přepněte zpět na sniperku a pomocí kombinace kláves LShift + V se vám zobrazí v horní části obrazovky tabulky. Zde klikněte na range table, a číslo z druhého sloupečku opište do pole Elev. Klikněte na confirm.
Kestler
Zvětšit
Kestler
3) Nastavení větru – na toto je třeba mít v inventáři přístroj zvaný Kestler. Buďte už přeplí do optiky, přes akční menu zvolte – na obrazovce se objeví Kestler, stiskněte tlačítko minus. Optika bude automaticky nakonfigurována na sílu větru (dispej Kestleru zobrazí text „Set“). Kestler
Nastavování vzdálenosti
Zvětšit
Nastavování vzdálenosti
4) Vystřelte přes střed zaměřovacího kříže. Optika se dá nastavovat i u jiných zbraní (hlavně težkých kulometů) pomocí akčního menu „Sight Adjustment“. Zde se ale vítr ani tabulka neřeší, prostě se zadá vzdálenost a klikne na „Confirm“. 5) Závěr Tento článek se bude průběžně upravovat. Pokud je vám něco nejasné, nebo víte o něčem, co by mělo být do tohoto článku zařazeno, napište to prosím do komentářů pod tento článek nebo mi pošlete soukromou zpárvu přes btkclan.cz. Doufám, že Vám článek posloužil. A ještě rada na závěr: V ACE2 se může stát, že ohluchnete. Stává se to v případech, kdy někde poblíž vás někdo střílí ze zbraně velkého kalibru – kulometu, tankového kanónu atd. Je proto vhodné brát si špunty do uší (Earmuffs). A ještě úplně na závěr: Pokud by jste v ACE2 chtěli používat playnové masky, brýle atd., mrkněte na SWIMENův návod. Beny.
Přilášení
Jméno

Heslo



Zapoměli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
BlackFace by Fusion-Style.Ro | 16,448,404 návštěv
Powered by PHP-Fusion copyright 2002 - 2008 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.